RSS

ŠVIC na Škisovi tržnici

11. May, 2008

ŠVIC

ŠVIC na Škisovi tržnici

Že enajsti del prireditve Škisova tržnica je letos pričakalo sončno nebo in vonj po travi, ki ga sicer redko vohamo v prestolnici. Na letnem telovadišču Ilirija se je zbralo 55 slovenskih slovenskih klubov znotraj regijskih otočkov. Predstavljali so tako lokalne kot regionalne značilosti kateri pripadajo. Seveda pa se je težko ogniti večni temi študentov – alkoholu. Rdeča nit letošnje prireditve je bila inovativnost,a se pri večini študentskih klubov ni oprijela, tako kot v predhodnjih letih kulinarika, ki je in očitno bo ostala v nadaljnje najpriljubljenejša. Res je, da si ob kozarčku vina bolj inovativen, vendar je pogostejša navada suha salama in štruca kruha. Mogoče pa velja misel, da si lačen inovativnejši, saj ti nagon po hrani vklopi neosivele sive celice.

Pretresljivo je bilo že čez dan, saj je vzdušje krepil bogat spremljevalni program. Z mišično maso si lahko premagoval moč nasprotnika z vlečenjem vrvi, s pestjo udrihal z žogo na mivki, se počutil samozavestnega na hoduljah, ali se celo pomeril v teku. Poskrbljeno je bilo tudi za tiste, ki se s športom take zvrsti ne ukvarjajo – hladno pivo.

Dobesedno streslo pa se je šele v večernih urah, ko je kitarist začel kitarat, bobnar bobnat, pevec pevat, ritka ritkat, … V soju reflektorjev so se v ritmu rocka dvigovale glave in z rokami visoko nad množico vzpenjali plastični kozarci. Nastopile so ene izmed najboljših slovenskih glasbenih skupin.

Naslednja rock postaja, ki se je bomo ponovno množično udeležili je Rock Otočec in pa seveda ŠVIC (študentski vikend inteligence in cvička), ki se bo odvijal v naši bližini (Trebnje).

Galerije slik iz Škisove tržnice:

,

Avtor članka:

Gregor (30 objav)


Kontaktiraj avtorja!

Oddaj komentar