RSS

Mednarodni letalski miting Brežice ‘08

9. Jun, 2008

Ostalo

Mednarodni letalski miting Brežice ‘08

V petek 4. julija in soboto 5. julija bo na letališču Mihalovce pri Dobovi potekal drugi mednarodni letalski miting v Brežicah. Udeležilo se ga bo več kot 40 zračnih plovil, zmajarji, padalci in mod­elarji, največja atrakcija pa bosta zagotovo nastopa dveh akrobatskih skupin. Za prijetno vzdušje pozno v noč pa bo poskrbela skupina Kingston!

Prireditev je posvečena Edvardu Rusjanu, ki je bil prvi slovenski letalec, znan po konstruktorskih podvigih, ki niso povzdignili le slovensko letalstvo, ampak so pustili svoj pečat tudi po svetu. Zato ob praznovanju njegovega rojstva, vzletišče Mihalovci pri Dobovi pripravlja letalski miting v njegovo čast, ki bo potekal v dveh dneh.

V petek, 4. julija se bodo gledalci lahko zabavali ob pogledu na trening nastopajočih in ob glasbenih ritmih DJ Sharka in DJ Spinna , ki bosta nastopila po 21-ti uri. V soboto, 5. julija sledi uradni del letalskega mitinga, ki se začne ob 10-i uri. Gledalci si bodo lahko ogledali veliko zmajarjev, modelarjev in padalcev, nastopila bodo letala Letalskega centra Cerklje ob Krki, predstavila se bodo letala podjetja Airnet d.o.o iz Celja in slovenska vojska. Velika zanimivost pa bosta nastopa akrobatske skupine Flying Bulls iz Češke in akrobatske skupine Stars iz Srbije.

Vsi, ki bodo kupili vstopnico letalskega mitinga, bodo sodelovali v žrebanju, katerega nagrada je polet z rekreativnim letalom Galeb G-2 v akrobatski skupini Stars, ki se zgodil na dan prireditve ob 20-i uri. Večerni del prireditve bo popestrila skupina Kingston, za vrhunec večera pa se bo izvedel tudi spektakularen ognjemet.

Več podrobnosti si lahko preberete na uradni spletni
strani dogodka, in sicer na www.miting-brezice.si.

, , ,

Avtor članka:

Gregor (30 objav)


Kontaktiraj avtorja!

Oddaj komentar